کابینت یک عضو تاثیرگذار در دکوراسیون آشپزخانه است و به عنوان اصلی ترین اجزا آشپزخانه علاوه بر آن که از نظر زیبایی بصری اهمیت دارد از جهت آسایش و راحتی در استفاده نیز بسیار مهم است. کابینت پی وی سی یا همان کابینت های ضد آب در مقایسه با جنس و مواد اولیه دیگر انواع کابینت آشپزخانه ویژگیها و مزایای مثبت خوبی دارند از این رو استفاده از آن در صنعت کابینت و طراحی دکوراسیون در حال رواج و افزایش می باشد. ورقهای پی وی سی در دو صورت مختلف هایگلاس و مات تولید میشوند. همراه ما باشید تا با ویژگی های PVC و مزایا و معایب کابینت پی وی سی آشنا شوید...
پی وی سی (PVC) در واقع یک نوع پلاستیک فشرده می باشد و کاربردهای مختلفی در صنایع دارد، یکی از این کاربری ها استفاده از ورق های پی وی سی در ساخت کابینت آشپزخانه، کابینت روشویی و حمام، کمد های استخری و … می باشد. از ویژگی های ممتاز PVC، خاصیت ضدآب بودن آن است به همین جهت برای هر مکانی که رطوبت و نم زیاد باشد بهترین انتخاب است. در ابتدا که ورق های پی وی سی به رنگ سفید محدود می شدند از آن بیشتر در ساخت بدنه اطرافِ زیر سینک ظرفشویی استفاده می شد اما امروزه با رشد تکنولوژی رنگ های مختلفی از آن موجود است و می توان تمام کابینت را با آن ساخت. البته با توجه به خاصیت ضد آب این جنس بیش تر سازندگان ترجیح می دهند در ترکیب با کابینت های که بر پایه چوب هستند در قسمت هایی که میزان رطوبت بیشتر است از پی وی سی استفاده کنند. در ادامه مزایا و معایب کابینت های PVC را به تفصیل بررسی خواهیم نمود:
«مزایای کابینتهای پی وی سی»
-
بهترین انتخاب برای آشپزخانههای کوچک
اگر آشپزخانهای نقلی و کوچک دارید، کابینتهای پی وی سی بهترین انتخاب هستند. این کابینتها به ویژه رنگ سفید آنها، بهترین گزینه برای آشپزخانههای کم نور و کوچک هستند. چرا که موجب بزرگ تر نشان دادن آشپزخانه و روشن تر شدن آن میشود.
-
سبک بودن کابینت پی وی سی
چگالی ورقهای پی وی سی پائین است. از این رو وزن بسیار کمی دارند. بنابراین ساخت و نصب این کابینتها آسان بوده و میتوانید به راحتی آن را نصب کنید.
-
عدم نیاز به تعمیر و نگهداری
جنس ورقهای پی وی سی بسیار با دوام است. بنابراین نیازمند نگهداری و تعمیر ویژهای نیست. چرا که جنس بسیار عالی دارد. به راحتی از بین نرفته و خط و خش نمیافتد. اگر به دنبال کابینتی هستید که نیاز به تعمیر نداشته باشد، بهترین انتخاب است.
-
مقاوم در برابر حرارت
بر خلاف کابینتهای چوبی، کابینتهای پی وی سی، در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند. بنابراین به راحتی میتوانید در مجاورت اجاق گاز آنها را نصب کنید. علاوه بر این در برابر رطوبت نیز مقاوم است. یعنی با ریختن آب بر روی آن و یا با قرار گیری کنار سینک، تغییر شکل نمیدهد.
-
ضد خش بودن پی وی سی
کابینتهای پی وی سی ضد خش هستند. اگر دقت کرده باشید کابینتهای فلزی یا دیگر کابینتهای چوبی، در برابر خراشیدگی اصلا مقاومت ندارند. این در حالی است که کابینتهای PVC در برابر خط و خش مقاومند و این از مزایای کابینت پی وی سی است.
-
بهداشتی بودن
در کابینتهای پی وی سی بر خلاف کابینتهای ام دی اف، حشرات موذی رشد نمیکنند. جنس این کابینتها طوری است که جلوی تجمع حشرات موذی را میگیرد. بنابراین کاملا بهداشتی هستند.
از دیگر مزایای کابینت پی وی سی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
رنگ بندی متنوع
-
مراقبت آسان
-
عایق رطوبت و گرما
-
نصب سریع و آسان
-
مقاومت در برابر رطوبت و پوسیدگی
-
دوام و طول عمر بالا
-
ضد ضربه
-
ضد حشرات (موریانه، سوسک، مورچه و …)
-
ضد نفوذ میکروب و آلودگی
-
قابلیت روکش شدن
-
قابلیت رنگ شدن
-
قابلیت ابزار خوری بالا
-
تمیز کردن آسان
-
۱۰۰% ضد آب
-
«معایب کابینت پی وی سی»
-
آسیب به محیط زیست
کابینتهای پی وی سی تجزیه ناپذیر هستند. جنس کابینتهای پی وی سی از پلاستیک بوده، بنابراین برای محیط زیست به شدت مضر هستند.
-
قیمت بالا
کابینتهای پی وی سی از جهتی که ویژگیهای مثبت زیادی داشته و ضد آب هستند، از قیمت بالایی برخوردارند. بنابراین اگر به دنبال کابینتی ارزان قیمت هستید، این کابینت توصیه نمیشود.
-