سقف کاذب انواع مختلفی دارد و گاهی در برخی فضاها به توصیه متخصصین در این زمینه از ترکیبی از چند نوع سقف کاذب استفاده میشود. در ادامه میخواهیم نگاهی بیاندازیم به انواع سقف کاذب و نحوه اجرای آنها بر روی سقف با ما همراه باشید.
سقف کاذب انواع مختلفی دارد و گاهی در برخی فضاها به توصیه متخصصین در این زمینه از ترکیبی از چند نوع سقف کاذب استفاده میشود. در ادامه میخواهیم نگاهی بیاندازیم به انواع سقف کاذب و نحوه اجرای آنها بر روی سقف با ما همراه باشید.
سقف کاذب با رابیتس
این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد . رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود . ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند . رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تأسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود
نحوه اجرا سقف کاذب با رابیتس
رابیتس نوعی مفتول و ورق فولادی است که استحکام بسیار بالایی دارد. طبق گفتههای تکنسین مربوطه به اجرای سقف کاذب در استادکار برای اجرای سقف کاذب با رابیتس، ابتدا مفتولها رابیتس را به صورت آرماتوربندی شده، به شکل شبکه شبکه بر روی سقف اجرا میکنند، سپس سقف کاذب را که از پیش ساخته شده است و یا در همان محل با استفاده از ملات گچ میسازند را بر روی آن پیاده سازی میکنند.
مزایای سقف کاذب با رابیتس چیست؟
همانطور که گفته شد رابیتس استحکام بسیار بالایی دارد از این رو برای نگهداری سقف کاذب بسیار مناسب است. از طرفی رابیتس به ملات هرگز نمیچسبد و ترک بر نمیدارد و این یک مزیت بسیار عالی برای پوشاندن سقف با رابیتس است. معمولا برای سقفهایی که تاسیسات از روی آن عبور کرده است با اندکی اندودکاری ابتدا سطح را صاف کرده و سپس از رابیتس استفاده میکنند.
سقف کاذب گچی
یکی از متنوعترین انواع سقف کاذب، سقف کاذب گچی است. قالبهای متنوعی با طرحهای مختلف به صورت پیش ساخته وجود دارد که ملات گچ را داخل آن قالبگیری میکنند سپس به عنوان سقف کاذب برای پوشش سقف استفاده میکنند.
سقف کاذب گچی
شبکه اصلی در این نوع سقف عموماً از جنس آلومینیوم است که قطعات گچی درداخل آن قرار می گیرند . قطعات گچی را می توان روی شبکه چوبی نیز پیچ و یا میخ کرد. مزایای سقف های کاذب گچی عبارتند از: سبکی ، نصب سریع و آسان، امکان ایجاد طرح های متنوع، مقاومتت در برابر آتش سوزی، امکان تعویض قطعات، امکان رنگ کاری با پرداخت جزئی، ثبات رنگ، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر عبور صدا، تهویه مناسب و سازگاری با محیط زیست می باشد.
نحوه اجرای سقف کاذب گچی
برای اجرای سقف کاذب گچی، نیروهای ماهر استادکار ابتدا از شبکههای چوبی یا آلومینیومی برای پوشاندن سطح سقف استفاده میکنند سپس پنلهای گچی را درون آن قرار میدهند. سقف کاذب گچی با وجود زیبایی خاص و سنتی که دارد قابلیت نورپردازی داخلی ندارند در نتیجه برای نورپردازی باید مکان مناسب را بر روی سقف کاذب انتخاب کرد و محل مورد نظر را سوراخ کرد تا لامپ یا لوستر را بتوان از آن آویزان کرد.
مزایای سقف کاذب گچی چیست؟
سقف کاذب گچی بسیار سبک است و امکان اجرای آن بسیار ساده است و در کوتاهترین زمان ممکن قابل نصب است. از طرفی در برابر هرگونه آسیب احتمالی مانند آتش سوزی نیز مقاوم است. یکی دیگر از مزایای سقف کاذب گچی آن است که انواع طرح در این نوع سقف کاذب بسیار زیاد است. از طرح گل و بوته گرفته تا طرحهای اسلیمی و بسیار خاص در انواع سقف کاذب گچی وجود دارد که میتواند خانه شما را زیبا سازد.
سقف کاذب چوبی
یکی از مدرنترین انواع سقف کاذب، سقف کاذب چوبی است که امروزه بیشتر در فضاهای اداری و یا ریز فضاهای خانه استفاده میشود. همانطور که از نام این نوع سقف کاذب پیدا است، سطح آن پوشیده از چوب است که میتواند علاوه بر زیبا سازی سقف و محیط حس طبیعیت را در فرد تداعی کند.
نحوه اجرای سقف کاذب چوبی
اجرای سقف کاذب چوبی کمی پیچیدهتر از سایر انواع سقف کاذب است. برای اجرای این نوع سقف ابتدا باید از یک شبکه بندی فولادی در سقف استفاده کرد سپس دورتا دور سقف را تراشکاری کرده و فرم دلخواه را به آن میدهند و کلاف کشی کرده و در آخر چهار طرف سقف را هم تراز میکنند. بعد از آن نوبت به مرحله لمبه کوبی است. اصطلاحا لمبه به چوبهایی گفته میشود که قابلیت به هم پیوستن برای ساخت سطوح عریض و مسطح را دارند. از این رو پی از لمبه کوبی و وصل کردن سطوح چوب به یکدیگر آنها را به سقف اصلی نصب میکنند. معمولا برای سقف کاذب چوبی از چوب روس که کیفیت بسیار بالایی دارد استفاده میشود.
مزایای سقف کاذب چوبی چیست؟
به طور کلی استفاده از چوب در فضا سبب میشود تا محیطی گرم و دوستانه به وجود آید از این رو امروزه استفاده از چوب کاربرد بسیاری دارد. سقف کاذب چوبی عایق صوتی است و به عنوان یکی از انواع سقف کاذب که انرژی را بهینه میکند، شناخته شده است و همچنین مقاومت مکانیکی بسیار بالایی دارد.
سقف کاذب پی وی سی
یکی از رایجترین انواع سقف کاذب، سقف کاذب پی وی سی است. این نوع سقف نصب بسیار آسانی دارد از این رو در بسیاری از فضاهای خانه، ادارهها و بیمارستانها از آن استفاده میشود.
مزایای سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب پی وی سی یکی از مقاومترین انواع سقف کاذب است که عایق حرارتت است، در برابر آتش سوزی مقاوم است و ضد آب نیز هست. از طرفی سقف کاذب پی وی سی نسبت به بسیاری دیگر از انواع سقف کاذب ارازنتر است از این رو استقبال افراد از آن بسیار زیاد است. استحکام این سقف نیز بسیار بالا است و زیبایی خاصی را با نورپردازی ویژهای میتواند برای فضای مورد نظر به وجود آورد.
نحوه اجرای سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب پی وی سی در انواع و رنگ بندی متنوعی وجود دارد که فرد با توجه به سلیقه خود یک مدل را انتخاب میکند. سپس نیروهای ماهر اجرای سقف در محل حضور پیدا میکنند و نوع سقف اصلی را تشخیص میدهند. طبق تجربههایی که نیروهای ماهر اجرای سقف کاذب استادکار به دست آوردهاندف سقف کاذب پی وی سی را میتوان بر روی دیوار گچ و خاک به صورت مستقیم اجرا کرد و یا از شبکه بندی مخصوص استفاده کرد. برای نصب این نوع سقف کاذب ابتدا سطح سقف را اندودکاری میکنند تا هرگونه ترک و ناصافی را بپوشانند سپس با استفاده از آرماتوربندی و رول پلاک کردن سقف کاذب پی وی سی را نصب میکنند.
سقف کاذب ترکیبی
استفاده از چند نوع سقف کاذب مختلف در کنار یکدیگر را سقف کاذب ترکیبی میگویند که امروزه بسیاری از افراد از این مدل سقف کاذب استقبال کردهاند. معمولا در سقف کاذب ترکیبی از نوعی نورپردازی خاص استفاده میکنند تا جلوه سقف بیشتر دیده شود.
مزایای سقف کاذب ترکیبی
به طور معمولا از سقف کاذب ترکیبی در محیطهای وسیع استفاده میشود اما به طور کلی اجرای سقف کاذب ترکیبی در هر محیطی سبب میشود تا فضضا بزرگتر جلوه کند. یکی از رایجترین انواع سقف کاذب ترکیبی، استفاده از سقف کاذب گچی و شیشهای و یا ترکیب گچ با متریالهای دیگری مانند چوب در کنار هم است. بر روی سقفهای شیشهای معمولا از هنرهای اصیل ایرانی مانند ویترای استفاده میشود که با نورپردازی ویژهای که انجام میدهند زیبایی خاصی به محیط اطراف میبخشند. نحوه اجرای این نوع سقف کاذب که توسط تکنسینهای ماهر در این زمینه اجرا میشود نیز بسته به نوع سقف کاذبهایی که انتخاب میشود، متفاوت است.
نوع مقاله: اختصاصی آنامیس