آشنایی با شغل طراح داخلی

طراح داخلی کیست ؟ ( بخش اول معرفی و آشنایی با طراح و شغل طراحی)
«طراح داخلی»کسی است که با بهره گیری از علم رنگ ها،نور پردازی،چگونگی چیدمان و اختلاف سطوح –ضمن در نظر گرفتن امکانات مالی-مرتب سازی  و زیبا سازی یک منزل،اداری،موسسه و… را انجام می دهد. همچنین این شخص  اطلاعات زیادی در باره چیدمان خانه دارد و در این کار حرفه ای است و دارای ايده هاي خلاقانه و نو برای چیدمان خانه هست. طراحان داخلی باید چند نکته را رعایت کنند که ما در بخش دوم مقاله به صورت تک به تک به مورد برسی قرار می دهیم.


اگر دوست داری یک طراح داخلی باشی، مهم است که در مورد جزئیات و اصول این رشته بدانی. کار یک طراح داخلی از آنچه که فکر می کنی سخت تر است و او از انتخاب پارچه مبل ها و رنگ دیوارها مشغله خیلی بیشتری دارد. در یک روز عادی، یک طراح داخلی باید ابعاد کابینت ها را محاسبه کند، به بودجه ای که صاحب خانه تعیین کرده توجه داشته باشد، کاشی ها و سرامیک ها را از نظر رنگ، طرح، جنس، قیمت و ابعاد بررسی کند، انواع مدل ها و قیمت شیرآلات موجود در بازار را بداند… این لیست ممکن است حالا حالاها ادامه داشته باشد و یک طراح داخلی نباید هیچ کدام از جزئیات خانه را از یاد ببرد. همانطور که می بینی، یک طراح داخلی باید در زمینه های مختلف اطلاعات و مهارت داشته باشد؛ همچنین مهم است که او در مورد طراحی و دکور کردن خانه به حد کافی با تجربه باشد تا چیزی از قلم نیفتد و آسیبی به خانه یا وسایل وارد نشود.

ویژگی های یک طراح داخلی
باید خلاق و متبکر باشد: خلاقیت و ابتکار ضروی ترین ابزار کار طرح دکور است.او در هر چیدمان باید شیوه ای نو را  خلق کنند و بتواند از ابزار و مواد به شکلی متنوع و حتی غیر معمولی کمک بگیرد.
باید صبر و پشتکار داشته باشد:طراح دکور علاوه بر به کارگیری علم خود باید سلیقه مشتری را نیز اعمال کند. درآمیختن این دو و جلب رضایت مشتری به پشتکار احتیاج دارد.
روابط عمومی خوب اعتماد به نفس بالایی دارد:روابط عمومی بالا و اعتماد به نفس باعث موفقیت در بسیاری از رشته ها می شود.طراحی دکور نیز از جمله این رشته هاست . طراح دکور باید توانایی معرفی طرح خود به مشتری را داشته باشد و بتواند رضایت  او را جلب کند.

آیا طراح داخلی خوبی خواهم بود؟
اگر فکر می کنی به هنر علاقه مندی و نشانه هایی از هنر و طراحی در خودت می بینی اما تجربه کمی داری، بهتر است به این چند سؤال پاسخ بدهی:
وقتی در خانه یا محل کار راه می روی، با خودت فکر می کنی که چطور می توانی این فضا را به حالت بهتری در بیاوری؟
آیا قدرت تشخیص رنگ خوبی داری و می توانی رنگ ها را به خوبی با هم ست کنی؟
آیا به کار گروهی علاقه مندی؟
تا به حال اتاق، خانه یا فضایی شخصی را چیدمان کرده ای؟ در این صورت، آیا نتیجه کار برای تو رضایت بخش بوده است؟

آموزش و مدرک:
به طور کلی برای طراح داخلی شدن تو به مدرک علمی خاصی نیاز نداری؛ اما دانش و کسب اطلاعات همیشه مفید است و هیچ کس از تحصیل آسیب ندیده است. از طرف دیگر بسیاری از پیمان کاران یا مشتریان ترجیح می دهند کار دکوراسیون داخلی منزل یا محل کارشان را به کسی بسپارند که در این زمینه تحصیل کرده و مدرک معتبری دارد. راه برای مدرک گرفتن در زمینه دکوراسیون داخلی بسیار است. این روزها کلاس ها و دوره های متعددی در دانشگاه ها، مدارس، آموزشگاه ها و دوره های آزاد برای آموزش و ارائه مدرک دکوراسیون داخلی برگزار می شوند که با توجه به شرایط خودت می توانی آن ها را پیگیری کنی. با این حال تحصیل و یادگیری این حوزه هم مثل تمام رشته ها و علوم دیگر نیاز به زمان دارد.

استعداد هنری و زیبایی شناسی:
گرچه داشتن استعداد هنری برای طراح داخلی شدن ضروری نیست، اما این توانایی به داشتن دید بهتر نسبت به ترکیب بندی، انتخاب بهتر و متناسب تر رنگ و طرح، نورپردازی و چیدمان کلی فضا کمک می کند. بسیاری از مشتریان و سفارش دهندگان، توانایی تصور نتیجه کار را ندارند یا نمی توانند به صورت سه بعدی فضای نهایی را تجسم کنند. اگر تو استعداد هنری داشته باشی می توانی نتیجه نهایی کار را برای آنها با دست یا نرم افزار طراحی کنی و پیش از آغاز کار، نتیجه را به مشتری یا سفارش دهنده نشان دهی و اشکالاتی که در طرح پیش می آید را بررسی کنی.

ورود به شغل
می توان گفت در این کار تجربه بیش از تحصیلات ارزش دارد. در حال حاضر رشته ای با این عنوان در دانشگاه های دولتی وجود ندارد ولی افرادی که در رشته های معماری داخلی و گرافیک تحصیل کرده اند،بسیاری از مطالب مورد نیاز آن را در طول تحصیل فرا می گیرند .به این ترتیب،این افراد سریع تر و راحت تر می توانند به صورت حرفه ای به این شغل وارد شوند.


فضای شغلی
محیط کار یک طراح داخلی،در معرفی کار او بسیار اهمیت دارد؛چرا که مراجعه کننده برای اعتماد به کار او ابتدا به محیط کارش نگاه می کند. به بیان دیگر،معماری محیط کار یک طراح،معرف کیفیت کار حرفه ای اوست(البته بعضی از طراحان معماری دفتر کار ندارد وبا داشتن نمونه کار و تبلیغات مناسب این کار را انجام می دهند.)تعامل شغلی این گروه بیشتر با گرافیست ها،مهندسان معماری و کسانی است که کارهای عمرانی انجام می دهند.آن ها با فروشندگان لوازم مورد نیاز معماری نیز در ارتباط اند.
وظایف و مسئولیت ها
وظایف طراح معماری داخلی بسیار گسترده است.او ممکن است ساختمان را باسازی کند،طراحی معماری داخلی یک خانه یا محل کار را تنطیم کند یا حتی در خرید جهیزیه عروس و وسایل منزل مشارکت داشته باشد.در مجموع ،طراحان معماری داخلی این وظایف را بر عهده دارند:
نور پردازی
رنگ آمیزی
تنظیم هماهنگی رنگ وسایل
محاسبه و تنظیم اختلاف سطح ها
تقسیم فضا
چیدمان وسایل

مطلوبیت های شغلی
این کار بسیار متنوع است و باعث می شود ذوق و سلیقه شما بیشتر و بهتر شود. همچنین از آنجا که باید مرتبا ابزار و وسایل جدیدی را که وارد بازار می شوند و در طراحی معماری داخلی کاربرد دارند بشناسید،شغل شما هیجان انگیز و به دور از روز مرگی است.
این شغل در زندگی شخصی شاغلان آن نیز تاثیر گذار است. طراحان معماری داخلی می توانند به صورت پروژه ای و پاره وقت هم کار کنند؛بنابراین، شغل یاد شده برای بسیار از خانم ها شغل جذابی است. در سال های اخیر این کار رونق زیادی گرفته است و افراد بیشتری از خدمات آن استفاده می کنند.

محدودیت های شغلی
ازآنجا که تجربه در این شغل بسیار مهم است،شما تا زمانی که نمونه های عالی برای ارائه به مشتریان نداشته باشید، نمی توانید وارد کار حرفه ای شوید . پس باید صبر و تحمل زیادی داشته باشید. در شروع کار و به دلیل تفاوت سلیقه ها ممکن است از کار شما ایرادهای زیادی گرفته شود اما نباید دلسر شوید.

اهمیت شغلی
این روز ها ساخت و ساز آپارتمان و زندگی آپارتمان مقرون به صرفه تر شده است. اغلب ما زندگی در محیط بسته آپارتمان را تجربه کرده ایم و از معایب و دشواری های آن آگاهیم . یکی از بزرگترین مشکل هایی که بیشتر مردم از آن گله دارند،خفه و بسته بودن فضای آپارتمان هاست. ما با توجه به چند نکته کوچک که بیشتر جنبه بصری دارند،می توانیم این فضاهای بسته و خفه را زنده تر و آپارتمان خود را دل باز تر کنیم اما اغلب خود نمی توانیم به تنهایی از پس این کار برآییم و به کسانی احتیاج داریم که علم لازم را در این کار داشته باشند. این افراد می دانند که چطور می توان ازکوچک ترین فضاها بهترین استفاده را کرد.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر
پس از مطالعه مجله های مرتبط با معماری و طراحی معماری داخلی،می توانید به موسساتی که این خدمات را ارائه می دهند مراجعه وبا طراحان گفت وگو کنید.

در بخش دوم این مقاله به بررسی نکاتی که یک طراح باید حین انجام طراحی برای فضای داخلی مد نظر داشته باشد میپردازیم .امیدواریم با این مقاله توانسته باشیم شما را با کلیات کار یک طراح آشنا کنیم تا شما با بررسی شرایط بتوانید برای انتخاب این شغل بهتر تصمیم بگیرید.
با ما همراه باشید.

دیدگاه (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

بینظیر بود☺️☺️☺️
واقعا جایی اینجوری به موضوع کسی نگاه نکرده بود

This comment was minimized by the moderator on the site

نظرات شما به ما انرژی میده تا بیشتر و بهتر از قبل برای رضایت شما عزیزان تلاش کنیم

This comment was minimized by the moderator on the site

چه مطلب جالبی،اموزنده بود استفاده مفید کردم.ضمن اینکه اسم مجموعتون شنیدم پی بردم که تیم بسیار حرفه ایی هستین.ممنون ازمطالب مفیدتون

This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون که با ما همراه هستید و به ما انرژی میدید

هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما